28 Mart 2015 Cumartesi

 TIP OKULU projesinde yeni bir döneme giriyoruz. Şimdiye dek yazarlık başvurusu aldığımız birçok arkadaşımızla beraber uluslararası sağlık kuruluşlarına ait birçok makaleyi çevirdik. Fakat bundan çok daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çeviri konusunda gösterdiği özen ve gayretle projeyi en az bizim kadar sahiplendiğini düşündüğümüz yazarlara projede daha etkin görevler verme kararı aldık. Mail yoluyla teklif götüreceğimiz ve kabul etmesi halinde buradan ilan edilecek yazarlar artık çalıştıkları ya da okudukları kurumlarda proje sorumlusu olacaklar. 

 Peki bu sorumluluk neleri kapsayacak? Öncelikle kendi sosyal medya ağları üzerinden projeyi tanıtmalarını, yazma konusunda merakı olan arkadaşlarına projeden bahsetmelerini isteyeceğiz. Proje sorumluları daha sonra, kendisi kadar projeyi benimsediğine kanaat getirdiği arkadaşlarından bir yazar ekibi kuracak.

 Biz proje sorumlusuna daha önceden yaptığımız yazışmalarla gerekli izinleri aldığımız kurumların makale kaynaklarını ileteceğiz. Böylece proje sorumlusu ve onun kuracağı ekip bu kaynakta kendi çeviri stratejilerini oluşturup ortak hareket edebilecektir.

 Projenin arşivi sayılabilecek ve çevirilen makalelerin tasnif edilerek depolandığı bir Dropbox hesabı var. Proje sorumluları adına açılacak paylaşımlı bir klasör üzerinden yeni çeviriler veri tabanına aktarılabilecek. Biz bu otonominin yazarlara daha özgür çalışma alanı sağlayacağını ve verimi arttıracağını düşünüyoruz. Hareketin baştan beri bir sosyal medya projesi olduğunu iddia ettik. Belki de bu yeni strateji bu ruha çok daha uygun olacak. Hepinize şimdiden katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder