22 Ocak 2015 Perşembe

 Tıp Okulu bir halk sağlığı projesi olduğu kadar bir sosyal medya projesidir. Hedeflenen sayıda farklı branşlarda çalışan hekimi sosyal medya aracılığıyla sanal alemde bir halk sağlığı çalışması için bir araya getiren başka bir hareket yoktur. Hedefe ulaşabilmek ülkenin genç hekimlerinin çağın platformu sayılabilecek sanal ortamda neler yapabileceğini de göstermek adına önemlidir. Size neler yapılabileceği ve tüm genç hekimler olarak sinerji yakalayabilirsek projenin nerelere varabileceğine dair biraz perspektif çizelim;

1. Site hayata geçirilip hedeflenen güveni ve ilgiyi yakalayabilirse çeviri makalelerin yanına yazarların kendisi tarafından kaleme alınmış makaleler de yayımlanabilir. Komuoyunca tanınan ünlü isimler yazar olarak davet edilebilir.

2. Yeterli algının yaratılabilmesi halinde bu alanda bir ilk olacak şekilde seçilmiş makalelerin aylık olarak yayımlandığı aktüel bir süreli basılı yayın (dergi vs.) hayata geçirilebilir.


3. Proje esasında büyük bir halk sağlığı çalışmasıdır. Proje tüm detayları ile uzman ve bilimsel makale konusunda deneyimli bir Halk Sağlığı Uzmanı tarafından bilimsel bir dille akademik makale haline getirilip literatür dergilerinde yayımlanabilir.

4. Projenin bilimsel platformda duyurulması ardından daha güçlü bir şekilde gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Avrupa Birliği’ne sunularak destek talep edilebilir. Böylece projenin sürdürülebilirliği ve kurumsallaşması adına maddi kaynak sağlanabilir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder