30 Ocak 2015 Cuma

 Her ne kadar fikir çok önceden şekillense de Tıp Okulu için harekete geçeli bir ay oldu. 2015’in başından beri bu internet projesi için ne kadar yol aldığımızı sizlere aktarmak isteriz. Öncelikle işe uluslararası akademik kuruluşlarla iletişime geçerek başladık. Bir ayın sonunda daha önceden de duyurduğumuz gibi 4 farklı kuruluştan gerekli izinleri aldık. Bunun dışında 30’a yakın kuruluşla henüz sonuçlanmayan ya da olumsuz sonuçlanan yazışmalar gerçekleştirdik. Olumsuz sonuçların neredeyse tamamının sebebi materyaller karşılığında ücret talep edilmesi oldu. Proje mali kaygılarla ya da kar amacı güdülerek oluşturulmadığı için bu talep karşılanamadı. Projeyi hayata geçirip sürdürülebilirlik için bilimsel kaynak oluşturulduktan sonra içlerinde Harvard, JAMA’nın da bulunduğu bu kuruluşlarla yeniden iletişim kurmayı planlıyoruz.

 Gene bu blogdan duyurulduğu gibi doktorlarsitesi.net ve medunya.com kurucuları ile beraber hareket etme kararı alarak aramızda bir protokol belirledik. Projenin bu siteler ve sosyal medya hesaplarından duyurulmasından sonra yazarlık başvuruları alınmaya başlandı. İlk bir ayın sonunda, 25’in üzerinde doktor ya da doktor adayı, değerlendirmeler sonucunda yazar olarak kabul edildi. Projeye dahil olmak üzere profesör düzeyinde hocalarımızın da başvurması bizi hem gururlandırdı hem de motivasyonumuzu güçlendirdi. Yazarlar halen harıl harıl makale çevirip tarafımıza göndermekle meşguller.
 
 Daha önceden projenin yeraltı dönemi olarak adlandırdığımız bu çeviri ve yazışma döneminin ne kadar süreceğini projeye katılacak hekim arkadaşların sinerjisi belirleyecek. Biz bu süreyi ortalama 6 ay ile bir yıl olarak öngörüyoruz.
 
 Evet! Bir süre dişimizi sıkacağız, sıkılıp yorulacağız. Ama şunu bilelim ki emeklerimiz karşılıksız kalmayacak ve bu büyük hekim hareketi hepimizi mutlu edecek bir noktaya gün gelip varacak.

 Proje yönetimi adına katılan herkese şimdiden teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder